Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Τον Ιούνιο με εισήγηση του Αναπλ. Υπουργού κ. Σηφουνάκη ψηφίστηκε διάταξη υπό τον τίτλο «Προσαρμογή των κτηματολογικών διαγραμμάτων λόγω επαναπροσδιορισμού της θέσης και των ορίων των γεωτεμαχίων», με την οποία προβλέπεται νέα διαδικασία διόρθωσης των γεωμετρικών στοιχείων των ακινήτων στις περιοχές της χώρας που έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κτηματογράφησης, όταν διαπιστώνεται ανάγκη από την πολιτεία για τον επαναπροσδιορισμό της θέσης και των ορίων εκτεταμένου αριθμού κτηματογραφημένων ακινήτων στα κτηματολογικά διαγράμματα (όπως στη Λέσβο και σε άλλα νησιά) με εφαρμογή νεότερων και ακριβέστερων μεθόδων μέτρησης και απεικόνισης. Η υπαγωγή κτηματογραφημένων περιοχών στη ρύθμιση θα γίνεται με απόφαση των φορέων του Κτηματολογίου και θα ολοκληρώνεται με όμοια απόφαση μέσα από διαδικασίες ευρύτερης δημοσιότητας, συμμετοχής και αποδοχής των δικαιούχων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των τελευταίων.

Προς τούτο την Πέμπτη 8.9.2011, ο κ. Σηφουνάκης σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσο Γιακαλή, συγκαλούν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σύσκεψη όπου θα παρευρίσκεται ο Πρόεδρος και κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων του Εθνικού Κτηματολογίου, και, στην οποία καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Στη σύσκεψη θα γίνει λεπτομερής ενημέρωση σχετικά με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις και θα παρουσιασθούν οι προτάσεις ως προς τον τρόπο και τη μεθοδολογία με την οποία θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα εκτεταμένων αστοχιών που έχουν εντοπιστεί κατά την κτηματογράφηση του Νομού.